انتخاب معیارها و سوالات خواستگاری

هر وقت صحبت از طلاق و موارد مشابه اختلاف می شود یک از حرف ها و دلایلی که مطرح می شود این است که چون دو نفر به صورت سنتی با هم آشنا نشدند و خودشان یکدیگر را مثلا در اینترنت یا مهمانی یا.. پیدا کرده اند پس با هم همخوانی نداشته و احساسی تصمیم به ازدواج گرفته اند و همین عامل باعث اختلاف آنها پس از مدتی از زندگی مشترک می شود.

این حرف درست است بالاخره دو نفر که با هم ازدواج می کنند باید هماهنگی و شباهت و به اصلاح کفویت داشته باشند ولی نکته ای که باید به اون اشاره کرد این است که از آن طرف بوم نیفتیم. این روزها کتاب های زیادی در مورد معیارهای ازدواج آمده و مثلا جدولی که شامل سوال هایی هست که زوجین از یکدیگر پیش از ازدواج بپرسند تا معلوم شود با یکدیگر همخوانی دارند یا نه و ... در بازار وجود دارد. حال نکته ای که مطرح میشود این است که مسلما هیچ انسانی بی عیب نیست و هیچ دو نفری در یک پرسشنامه نظرات دقیقا مثل هم ندارند. به نظر من به خصوص اگر سن دختر و پسر بالاتر از 25 سال یا 30 سال باشد و بخواهند معیارهای زیادی تعیین کنند و طبق این معیارها پیش بروند شدیدا دچار وسواس فکری شده و انتخاب برای آنها غیر ممکن می شود.

به علت زیاد شدن آمار ازدواج های نا موفق و کسانی که در زندگی مشترکشان به مشکل خورده اند، تمام جوانان برای ازدواج دچار استرس و دلشوره بوده  و ترس از عدم موفقیت دارند. حال باید توجه  داشت که ازدواج خوب ساختنی است و قرارنیست از ابتدا رخ دهد و زنی اگر از همان روز عقد با خودش تصمیم بگیرد که یک همسر نمونه باشد و فداکاری و تلاش برای همکاری با همسرش را در اولویت زندگی قرار بدهد در واقع پایه های زندگی را محکم کرده و در زندگی مشترک موفق می شود.

برای ازدواج  در سنین بالاتر می توان چند معیار انتخاب کرد و اگر تعدادی از آنها خوب بود اقدام به ازدواج کرد ولی اینکه تمام معیارها درست و منطبق باشد ممکن نیست و انتخاب را پیچیده و پیچیده تر می کند. پس از انتخاب تعداد مشخصی خواستگاری (مثلا 10 مورد) نهایتا باید یکی را انتخاب کرد.